Zie je het beeld voor je van een natuurlijke dam in een rivier waar het water kolkend tegenaan komt, tot de dam plotseling doorbreekt en het water in volle kracht verder stroomt? Vergeven is een sleutel om het leven weer vol door ons heen te laten stromen, magisch en helend en daarmee is de vreugde van het leven zo intens voelbaar omdat ons hart weer open staat. Ontvankelijk en AANwezig. Mijn overleden oom Dirk deelde er deze prachtige boodschap over in een channeling:

“Ik kies ervoor om de kwetsbaarheid te zien van elk mens. Zowel van de daders als van de slachtoffers. En ik weet dat ik zowel de dader als het slachtoffer in mij heb. Ik ben geen haar beter dan welk mens dan ook. We zijn allemaal verbonden en elke vleugelslag die ik maak heeft invloed op de thermiek waarop ik zweef. Daarmee raak ik andere adelaars, vogels, windrichtingen, bomen, enzovoort. Alles raakt elkaar. Dus wat kun je doen als mens, in deze wereld, op aarde?

Stil zijn, je er bewust van worden dat je zowel dader als slachtoffer bent. Ik weet dat jij de Ho’oponopono’- methode kent. Dat Yvette, is één van de krachtigste methoden die er zijn op aarde.

Richt je aandacht op de dader, de daders, en zeg: Ik hou van je, het spijt me, vergeef me alsjeblieft, dank je wel.

Zo kun je voelen dat de dader het niet bewust doet. Dat als hij voor liefde zou kunnen kiezen, hij dat absoluut zou doen. Hij weet niet beter, Hij acteert vanuit overtuigingen.

En doe dan hetzelfde naar het slachtoffer, degene die lijdt en waar je je onmachtig bij voelt: Ik hou van je, het spijt me, vergeef me alsjeblieft, dank je wel.

Wanneer heel veel mensen deze woorden vanuit hun hart en met heel veel liefde, zonder oordeel zullen uitspreken, dan kan het gebeuren dat ze elkaar werkelijk zien, in dat moment van overgave. En dan ontstaat er ruimte voor vrede, dan opent zich de mogelijkheid dat de angst verdreven wordt door liefde.”

Uit mijn boek Herken mij in Vlinders

💜✨